Хетафе постигна класическа победа с 3:0 над Севиля в мача от 33-ия кръг на Ла Лига. Така съставът от „Колисеум Алфонсо Перес“ измести севилци от четвъртото място и влезе в местата, даващи право на участие в Шампионската лига.

Попаденията за успеха реализираха Хайме Мата (от дузпа) и Хорхе Молина, който бе точен на два пъти - първия от бялата точка.

В класирането Хетафе събра 54 точки на четвъртата позиция, докато Севиля падна с едно място надолу с 52 пункта в актива си.  

Първата по-любопитна ситуация в мача дойде в 21-ата минута, когато Франко Васкес нацели напречната греда.

В 33-ата минута съдията Матеу Лаос поиска преглед на ситуация в наказателното поле на Севиля с ВАР.  След това реферът отсъди дузпа в полза на Хетафе за игра с ръка на Васкес при спор за една висока топка. Хайме Мата се нае с изпълнението и вкара топката в мрежата на Томаш Вацлик за 1:0.

Хетафе и Севиля

източник: БГНЕС

Лаос отсъди и втори 11-метров наказателен удар в полза на Хетафе за идентично нарушение като при първия. Това се случи в третата минута на добавеното време на първата част. И в тази ситуация реферът прегледа положението с ВАР. След центриране в наказателното поле, Бруно Гонсалес понече да играе с глава, а Серхио Ескудеро скочи, за да му попречи. Топката се отби в ръката му, а Лаос след като посочи отново бялата точка, вдигна и втори жълт картон на играча на гостите. Хорхе Молина се нае с изпълнението и покачи на 2:0.

След почивката домакините оформиха класика в 55-ата минута. Хорхе Молина получи добро подаване от Хайме Мата и от близка дистанция направи 3:0.

В 71-ата минута и Хетафе остана в намален състав, след като Дакоман Джене извърши груб фаул и получи директен червен картон.

Така Хетафе спря серията от три поредни победи на Севиля и се поздрави с победата.

В следващия кръг тимът на Хосе Бордалас приема Реал Мадрид. Възпитаниците на Хоаким Капарос домакинстват на Райо Велекано.