Младокът Лука Сангаи е истински пример за това как не трябва да се предаваме пред нищо и никога да не свеждаме глава. Малко повече от два месеца, след като претърпя мозъчен инсулт, футболистът на Реал Сосиедад е готов отново да се завърне в игра, в този случай срещу Реал Бетис, в първия мач от осминафиналите за Купата на Краля. Бойкият му характер и гладът му за топката са причината за изключително бързото му възстановяване. Лекарите предричаха, че мозъчният инсулт ще означава край на футболната кариера за Сангаи, но той се върна като истински воин.

Лука претърпя лек инсулт на 31 октомври, в 6:30 сутринта, докато се подготвяше за изпита в своя дом. Той следва инженерство. Младокът започва да се чувства много зле и веднага се обажда на Хавиер Барера, който пристига в дома му само няколко минути по-късно и веднага го завежда в най-близката болница. Това е критичен момент, в който бързата работа на лекарите помага за избягването на по-големи злини. Първите часове са несигурни, а прогнозите са, че Лука няма да може повече да обуе своите бутонки.

Два дни по-късно той напусна местната болница, а новините за неговото физическо състояние са позитивни.

На 19 ноември той започна персонални тренировки и месец по-късно вече бе в състояние да започне да тренира с основната група и то на пълни обороти.

На 31 декември Сангаи премина обстойни медицински изследвания, които показаха, че е в състояние да се завърне в игра.

На 6 януари след нови прегледи лекарите констатираха, че „Лука е добре без симптоми или признаци на неврологична инфекция“.

През тези три седмици тренировки с основната група, Сангаи показа не само, че е напълно възстановен, но и неудържимо желание да облече отново екипа на Реал Сосиедад и да усети отново чувства подобни на тези, които преживя на 18 октомври, когато вкара втория и третия гол при победата над Атлетик Билбао с 3:1 на „Сан Мамес“.

Лука Сангаи попадна в групата на Реал Сосиедад за гостуването на Реал Бетис на „Бенито Виямарин“.

23-годишният футболист получи мозъчен инсулт в деня, в който Реал Сосиедад отпътува за Виго за гостуването на Селта в първия мач от 1/16-финалите за Купата на Краля. Сангаи трябваше да отиде на изпит, а след това да пътува с баските, но не успя да развие плановете си. На следващия ден, все още в шок от новината за своя съотборник, Реал Сосиедад успя да спечели с 1:0 с гол на Хуанми, който след отбелязаното попадение вдигна фланелката с номер 23 с посвещение за Лука Сангаи.