Реал Мадрид отново го направи по своя начин. Трудно, дълго, даже с продължения и в крайна сметка успешно. Световното клубно първенство беше задължителна задача, която Зидан и футболистите му отметнаха с голяма доза разсеяност.

Победата над Кашима донесе втория значим трофей във визитката на френския специалист. Зизу не може да се оплаче от хода на събитията. Първата му година в Реал завърши прекрасно. Клубът спечели Шампионската лига и стана световен първенец.

Забележително е, че вече 37 мача „кралете“ не знаят що е поражение. Последната загуба датира от 6-ти април. При това тя не беше фатална, тъй като Реал, начело с Роналдо, обърна Волфсбург в реванша по пътя към трофея в турнира на богатите. За първенство отборът от "Бернабеу" падна само един път през 2016 година. Това събитие се случи в края на февруари, когато Атлетико надви Реал в градското дерби.

Зидан води тима в две издания на Ел Класико. И двете бяха на "Камп Ноу". Равносметката е победа и реми... Статистиката е категорична - той нахлу в занаята с взлом, а това беше малко очаквано с оглед на нищожния му опит като треньор на втория отбор и асистент на Карло Анчелоти.

След триумфите в Милано и Йокохама, пред Зизу има една задача, която също изглежда задължителна. Реал трябва да стане шампион в Ла Лига. Очевидно е, че този сезон приоритетът ще е местната сцена, която беше занемарена през последните кампании.

Опонентът е сериозен, в лицето на Барселона, но и позицията на Реал не е за пренебрегване. Три точки преднина с един мач по-малко /в България ги броим за шест/. Плюс това "кралете" вече изиграха своите гостувания на "Калдерон" и "Камп Ноу" и резултатите бяха позитивни.

Като за новобранец представянето на Зинедин Зидан е забележително. Той завоюва Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство още в първата си година като старши треньор. Има специалисти, които не могат да постигнат същото вече над 20 сезона. Сещам се за един друг французин, който минава за еталон в занаята...