Годината е 2014. Дата 24 май, а стадионът „Луш“ в Лисабон. Легендарният удар с глава на Серхио Рамос праща финала между Реал Мадрид и Атлетико в продължения. Десетата е спечелена в добавеното време с попаденията на Бейл, Марсело и Роналдо. Реал Мадрид е на върха, а останалите трябва да го гледат с телескоп, защото десет титли в Шампионската лига са грандиозно постижение.

Година и половина по-късно „Белия балет“ и неговият президент се червят от срам. Срещу Кадис бе допуснат чутовен гаф. В игра се появи футболист, който е наказан. Изцепката с Черишев вероятно ще коства главата на някой служител, но този куриоз е само „черешката на тортата“.

За няколко месеца Флорентино Перес се превърна в печална фигура. Маститият предприемач обича да се държи като спортен директор, понякога дори си въобразява, че е треньор. Грешките са много. Първата е, че Реал се раздели с най-добрия футболист от онзи знаменит финал с Атлетико. Продажбата на Анхел Ди Мария отне много от енергията и разнообразието на тима. Освобождаването на Карло Анчелоти разклати състава.

Всички футболисти публично застанаха зад италианеца, въпреки „нулевата година“. Икер Касияс се превърна в поредният велик, който си тръгна огорчен от „Бернабеу“. Трансферът на избрания за негов заместник Давид Де Хеа се провали аматьорски в последния момент. 

Кейлор Навас, който пази невероятно от началото на този сезон, чакаше на „Барахас“ с билет в ръка за Манчестър, когато получи заповед да се прибира. Костариканецът беше разменна монета по сделката с „червените дяволи“. От Реал казаха, че Манчестър е виновен...Сега отново вината е на друго място. Ръцете се мият с Федерацията, Кадис, Виляреал и т.н.

Главоболията за „Кралския клуб“ не стихват. Карим Бензема се замеси в грозен скандал и заприлича на призрак по терена. Формата на Роналдо почти се е изпарила, а епидемията от контузии е с ненадминати размери.

Футболистите не искат доктора, който е спуснат от президента, за да му докладва. Треньорските качества на Рафаел Бенитес отново се смятат за спорни. За капак големият съперник Барселона играе фантастично и разгроми Реал в дома му.

Негативните процеси доведоха до прецедент. Флорентино Перес започна редовно да събира медиите и да говори. Златно правило е президентът на Реал Мадрид да се изказва по един-два пъти на година. Когато има повод, щом се представя нов треньор или някоя поредна звезда, която трябва да подобри клуба.

Сега Перес е принуден да защитава Бенитес, който сам не може да го направи за разлика от Моуриньо. Казусът „Черишев“ е ненадминат позор. В подобен клуб, подобна грешка е недопустима. 
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS