В последните дни в Реал Мадрид ври и кипи. Звездата на "белия балет" Кристиано Роналдо обвини съотборниците си, че не са като него и затова тимът не върви. След това португалецът се извини, но след дъжд качулка както се казва.

След поражението от Атлетико Мадрид с 0:1 в градското дерби Зинедин Зидан заговори за оставка, но дали проблемът е в звездата на тима или в треньора. Едва ли?

Една от главните причини за раздорите в Реал е управлението на Флорентино Перес. В класирането лидер е тимът на Барселона, следва Атлетико Мадрид и едва след това е Реал.

Философията на управление в другите два клуба е коренно различно. Луис Енрике е пълновластен господар в Каталуния що се отнася до футболистите, а Диего Симеоне превърна "дюшекчиите" в мощен тим с изграден стил на игра, мощна игра в защитен план, разчитане на статични положения, нямаме претенции за титла, което работи.

В Реал нещата са различни, грандоманията на Перес води до следните заключения. В Реал Мадрид трябва да играят най-добрите футболисти, тимът винаги трябва да побеждава, но това няма как да работи. Идеята е хубаво нещо, но няма как да бъде осъществена.

Дори при Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти тимът не успяваше да печели във всеки мач, а наставниците напуснаха поста си.

За 12 години управление на Флорентино Перес Реал спечели два пъти Шампионската лига, 3 пъти стана шампион на страната, 2 пъти Купата на краля, а сменените треньори бяха 11. Това би било отличен резултат на 99 % от клубовете в света, но в Реал винаги искат 100 %.

Перес иска ва терена да има 11 футболисти като Кристиано Роналдо, но това няма как да стане. След поражението от Атлетико Мадрид всичко може да бъде обобщено с думите на бившият халф на "белия балет": Нито един от футболистите на Атлетико, няма как да бъде в тима на Реал", което казва всичко.

Дали проблемите в Реал идват от Роналдо и Зизу? Не! Проблемите идват от прекалено голяма амбиция на президента Перес.  Дали не е време за оттегляне...


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS