Втори инцидент потресе футболна Испания. На горещото севилско дерби снощи фен на Бетис цапна по главата с бутилка наставника на съперника Хуанде Рамос. Безредици разтревожиха и Мадрид преди няколко дни на сблъсъка Атлетико – Реал. Уж испанците минаваха за театрали по трибуните, а ето че с гигантски стъпки настигат други южняци – италианците и балканците.

Вчера присъствах на кръгла маса, посветена на борбата с футболното хулиганство у нас. За щастие ние българите все още не сме челници в материята, макар винаги да усвояваме лошото по най-бързия начин. Хубаво е, че мислим превантивно, дано вчерашната дискусия да пресече или поне да намали насилието по нашите стадиони, а не да наливаме от пусто в празно.

И още нещо по темата. Лектор от Англия ни напомни, че преди двайсетина години този проблем се наричаше „английска болест”. Май е време да променим термина. На Острова вече е относително спокойно. Континентът все още продължава да буйства. А освен посочените южни региони, има и други непослушници като Холандия и Германия. Щом и испанците се заразиха, нещата не вървят към добро.