Само Флорентино Перес е способен на такъв номер. Президентът на Реал Мадрид отново смени треньор подкрепян от футболистите и уважаван от феновете. Анчелоти си тръгна от „Белия балет“, но напълно заслужено излиза през парадния вход, обирайки аплодисментите. Италианецът свърши най-важното, донесе на „Бернабеу“ Десетата, която беше омагьосала клуба от столицата на Испания.

Татко Карло спечели уважението на футболистите, а това в Реал Мадрид е много трудна работа. Там звездите са много, публиката е капризна, а журналистите обичат да имат главна роля. В крайна сметка дори и медиите в Мадрид не се завъртяха на финала и показаха изключителна симпатия спрямо опитния италианец. Репортерите го изпратиха с ръкопляскания след пресконференцията преди мача с Хетафе. Анчелоти не загуби самообладание и отвърна: „Утре ще се видим отново“. Карло, а и всички наясно с материята знаеха, че Перес е теглил чертата.

Мнозина смятат, че Анчелоти е наследил готов отбор от Моуриньо. Дори и така да е, това не променя заслугата на италианеца. Той направи онова, което Специалния не успя. Карлито запази репутацията на треньор, който по-лесно взима Шампионската лига, отколкото първенството.

Под негово ръководство Реал направи още едно важно действие. Тимът не изневери на себе си и игра много офанзивно и резултатно. Най-силните и атрактивните периоди бяха тези, в които като полузащитници действаха в пакет Хамес, Иско, Кроос и Модрич. Травмите на хърватина на практика показаха изхода на Анчелоти. Сезон без купа не се прощава на „Бернабеу“.

Отличен треньор и очевидно добър човек. Като такъв ще бъде запомнен в Мадрид. Анчелоти излиза в кратка и заслужена почивка. Флорентино отново е във вихъра си. Този път може и да е за последно, защото публиката трудно ще му прости, че уволни треньори като Моуриньо и Анчелоти. Феновете все още не са преглътнали раздялата с класни играчи като Ди Мария, Йозил, Мората и Диего Лопес. Запалянковците откровено ненавиждат Гарет Бейл, а на всичкото отгоре са разделени по отношение на иконата Касияс.

Перес е под пара, защото замяната на Анчелоти с Бенитес изглежда като „кон за кокошка“, а може да излезе и гениален ход...Дано, но едва ли.

В медиите започна да циркулира името на Унай Емери, което вече изглежда като приятна изненада. Клоп не говори испански и отпада от кастигна. С две думи, всичко освен Рафа Бенитес ще е новина.

Благият Анчелоти донесе Десета, спечели още три трофея, но не стана шампион на Испания. Той посмя да се надиграва с Барселона и в повечето случаи неговият отбор доминираше, но понякога губеше. Карло не може да се похвали с късмет през този „сух“ сезон. Реал Мадрид завърши кампанията с над 30 удара в гредите!

Италианецът даде още една насока за бъдещето. Той намекна за новата роля на Кристиано Роналдо. Забравете за дрибъла и пробивите по крилата. Годините си казват думата. Португалецът се превръща в „деветка“. Той вече няма да прави много работи на терена. Просто ще вкарва голове... На този етап кота 50 не го бърка.

Когато Кристиано, Кроос, Модрич и Рамос са те подкрепили открито, значи просто си много голям! Анчелоти стана още по-велик след изпълнената мисия в Реал Мадрид.