Лошите метеорологични условия в Испания са на път да отложат още един мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Ураганните ветрове този път нанесоха тежки щети по стадиона на Селта Виго - „Рио Алто де Балайдос“. Все още няма информация дали мачът срещу Реал Мадрид ще се отложи, тъй като тя е насрочена за неделя от 21,45 часа българско време.

Бурята отложи мача между Депортиво Ла Коруня и Бетис

В момента част от покривната конструкция е отчупена, а на дадени места връзките на елементите също е отслабена. По тази причина през нощта полицаи и пожарникари отцепиха района, за да не се стигне до инциденти.

Не е изключено, ако ветровете продължат да веят със същата сила, още детайли да се отчупят. На този етап се очаква промяна в метеорологичните условия, която би позволила мачът да се играе. Не се ли стигне до така, той ще бъде отложен, което изглежда като по-вероятната развръзка.

Разрушенията по покрива се намират точно над трибуната, където обикновено се разполагат гостуващите привърженици. Бурята причини доста щети във Виго, където са регистрирани още 200 други инцидента през нощта.