Президентът на Мексиканската футболна лига Енрике Бонила се изказа доста критично по повод идеята мачове от Примера дивисион да се играят в САЩ. Според него, едно такова решение няма да бъде полезно за никого – нито за феновете, нито за клубовете.

През август стана ясно, че един двубой от испанския шампионат ще трябва да се играе в Америка, като част от договора на Лигата с компанията Relevant и условията за телевизионно излъчване.

Много водещи тимове от Испания и Европа играят редица срещи в САЩ през лятото, но всички те са просто приятелски и част от различни турнири, които нямат официален характер.

„Всички ние трябва да играем за нашите фенове. Феновете от други градове, други държави, извън нашия регион, всички те могат да гледат по телевизията, ако желаят“, коментира Бонила.

„Мисля, че нашите фенове заслужават да бъдат уважавани и да могат да гледат своите тимове в техните домове, да бъдат близо до тях и да имат удовлетворението или не от изхода на мача. Не съм съгласен с решението на президента на Ла Лига“, продължи той.

„Той има правото да прави каквото си поиска, но мисля, че ФИФА, КОНКАКАФ и Американската футболна федерация ще вземат правилното решение и няма да позволят това да се случи“, каза още президентът на Мексиканската футболна лига.