Тимът на Атлетик Билбао не успя да победи Селта Виго и двата отбора завършиха при резултат 1:1. Рафиня Алкантара откри за гостите в 56-ата минута, а точката за домакините донесе Раул Гарсиа в 76-ата минута от дузпа.

Първата ситуация дойде в осмата минута, когато Юри Берчиче проби по лявото крило и върна топката за Раул Гарсия, който стреля, но в гредата.

Две минути след това Рубен Бланко пресече една остра топка и я насочи в крака на своя съотборник Жейсон Мурийо, който замалко не си отбеляза автогол.

В 35-ата Икер Муниаин се опита с плонж да открие резултата, но вратарят на гостите Рубен Бланко направи феноменално спасяване.

В 40-ата минута Яго Аспас намери Санти Мина, който беше оставен абсолютно сам на втора греда, но пропусна от непосредствена близост.

В 56-ата минута гостите откриха резултата с първата си атака за втората част. Яго Аспас подаде на границата на наказателното поле за Рафиня Алкантара, който стреля от 20-тина метра, а вратарят на „баските“  Яго Ерерин не успя да достигне до топката - 0:1.

В 75-ата Фран Белтран игра с ръка в наказателното си поле след центриране от Муниан и главният съдията отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Раул Гарсия, който реализира за 1:1.

До края на срещата баските се опитаха да стигнат до трите точки, но без успех. По този начин Билбао събира 30 точки на осмата позиция, докато Селта са в опасната зона с 16 точки, на две от 17-тия Майорка.

В следващия кръг Билбао гостува на Еспаньол, а Селта приема Ейбар.