Бетис е последният 1/8-финалист в турнира за Купата на краля! Момчетата на Кике Сетиен не оставиха съмнения в превъзходството си над втородивизионния Расинг Сантандер и го победиха с 4:0 на своя "Бенито Вилямарин" в среща реванш от 1/16-финалната фаза на надпреварата. Така с общ резултат 5:0 от двете срещи андалусийци се класират напред в надпреварата.

Бетис доминираше в двубоя, контролирайки умело неговия развой. Резултатът бе открит от автогола на нападател на кантабрийци Йон Андер Перес в 32-та минута след шут на Антонио Бараган.

Бетис Сантандер

източник: БГНЕС

През второто полувреме домакините стигнаха до нови три гола, дело на Антонио Санабрия (59') от дузпа, Серхио Леон (69') след пас от корнер на Кристиан Тейо и Джовани Ло Селсо (89'), който сложи точка на спора след прекрасен пробив в наказателното поле на съперника. 
  
След успеха Бетис се присъединява към компанията на Валенсия, Хетафе, Леганес, Еспаньол, Атлетико Мадрид, Жирона, Севиля, Виляреал, Реал Сосиедад, Барселона, Реал Валядолид, Леванте, Реал Мадрид, Спортинг Хихон и Атлетик Билбао в 1/8-финалите.