Барселона загуби Суперкупата на Каталуня, след като отстъпи с минималното 0:1 от Жирона. Двубоят се игра на стадион „Нова Креу Алта“ в Сабадей през 10722 зрители.  

Старши треньорът Ернесто Валверде пусна доста експериментален състав. Жан-Клер Тодибо направи своя дебют. Той започна като титуляр в халфовата линия. Самюел Умтити също намери място в титулярния състав.

Първата опасност в срещата бе в 22-та минута пред вратата на Барселона. Яспер Силесен направи решаващо спасяване, когато Лосано бе изведен сам срещу него.

Играчите на Жирона направиха нов много сериозен пропуск в 26-та минута. Валери преодоля Ваг и центрира в наказателното поле на Барселона, където Робъртс бе на път да вкара, но Хуан Миранда изчисти пред гол линията.

В началото на второто полувреме Умтити бе сменен от Ориол Бускетс и Тодибо игра през втората част като централен защитник.

Малком отправи много опасен удар в 52-та минута, но Суарес успя да спаси.

Коядо извърши нарушение срещу Валери в наказателното поле на Барселона в 68-та минута и съдията свири дузпа за Жирона.

Наказателният удар бе реализиран от Кристиан Стуани в 69-та минута.

Вратарят на Жирона Суарес се намеси много решаващо в 73-та минута, когато отрази опасен удар на Кевин-Принс Боатенг.

Яспер Силесен направи добро спасяване в 76-та минута, когато отрази опасен удар на Раул Гарсия.

Барселона бе близо до изравняването на резултата в 79-та минута. Малком центрира в наказателното поле на Жирона, където Карлес Аленя стреля с глава, но Суарес успя да докосне топката, я тя след това се отби в гредата.

В добавеното време на срещата пред Мурийо се откриха две добри възможности, но той не успя да ги реализира и по този начин Барселона загуби мача, а Жирона спечели Суперкупата на Каталуня.