Барселона търси пета поредна победа в шампионата. Тимът е безгрешен от началото на сезона след 14 вкарани гола и 12 точки в четири мача. Момчетата на Ернесто Валверде посрещат каталунския си съперник Жирона на „Камп Ноу“, като Меси и компания ще гонят трите точки и завръщане на върха в таблицата. В момента там е Реал Мадрид, който изпревари с пункт "блаугранас" след успеха си в петия кръг с 1:0 над Еспаньол.   

Шампионът Барселона се развихри още в първите си мачове от сезона. Каталунците вкараха цели 14 гола. През седмицата рецитал на Лео Меси донесе първия успех за „лос кулес“ в Шампионската лига. Сега на пътя на Барса застава местният съперник Жирона за едно качествено каталунско дерби.

В последния кръг Барса прояви характер и обърна Реал Сосиедад до 2:1, след като губеше с 0:1 на „Аноета“. В последните си два мача Жирона повали Виляреал (1:0) и Селта (3:2), като тимът на Еусебио Сакристан загуби единствено от Реал Мадрид от началото на сезона. 

Денис Суарес и Малком отново тренират, като най-вече първият трябва да стартира от първата минута. Контузията в глезена на Серхи Сампер все още го вади от сметките. Очаква се Серхио Бускетс и Филипе Коутиньо да стартират в сърцето на халфовата линия. 

Неприятната новина за гостите е, че дефензивното трио Карлес Планес, Йохан Мохика и Йонас Рамальо отпада заради контузии. Дъглас Луис остава в центъра на халфовата линия след силния мач срещу Селта. Адай Бенитес е готов за 90 минути след малък проблем през седмицата. Едва ли Еусебио Сакристан ще прави кой знае колко промени по състава си за двубоя на „Камп Ноу“.

Шампионите спечелиха и двата мача през миналия сезон, вкарвайки цели девет гола във вратата на днешния си съперник. 

Срещата между Барселона и Жирона е в неделя, 23 септември, от 21:45 часа, като нея ще можете да гледате по MAX Sport 1.

Останалите мачове от неделната програма на Ла Лига са:

13:00 часа Леванте – Севиля

17:15 часа Виляреал – Валенсия

21:00 часа Бетис – Атлетик Билбао