Атлетико Мадрид ще нощува на върха в Примера дивисион, след като се наложи с 2:0 над Хетафе в първа среща от петия кръг.

Две попадения на Антоан Гризман донесоха трите точки на Атлетико, с които тимът вече има 12. На обратния полюс, Хетафе остана само с три, като има четири поражения на сметката си.

Още в четвъртата минута Гризман откри резултата, след страхотно центриране на Габи, което французинът засече от въздуха за 1:0.

Хетафе не се отказа да търси изравняване до края, и имаше няколко възможности още преди почивката. Анхел Лафита шутира отлично в средата на полувремето, но Ян Облак спаси, а малко преди почивката Стефан Сцепович отново бе отказан от стража.

Доста нещастна вечер преживя младокът от Хетафе Карлос Вигарай, който през първото полувреме получи зловещ удар в устата и дълго лекарите спираха кръвта, а през второто полувреме отново трябваше да пропусне минутки от мача, след като получи втори грозен удар в главата.

Едно от най-чистите положения за Хетафе дойде в 62-та минута. Педро Леон пропусна фантастичен шанс, като напредна през центъра на защитата на Атлетико, и шутира на педя от вратата.

Анхел Кореа и Диего Годин пропуснаха добри възможности за Атлетико Мадрид в следващия четвърт час, и чак в 90-та минута Гризман оформи крайното 2:0. Той бе намерен от Джаксън Мартинес, и от близко разстояние реализира второто си попадение в мача.

В Барселона, Еспаньол нанесе първа загуба на Валенсия за сезона, с 1:0. Единственият гол падна още в 18-та минута, и бе дело на Виктор Алварес.

Домакините напълно заслужиха трите точки, като бяха по-активният и остър отбор през всичките 90 минути.

С победата Еспаньол излезе на шеста позиция с девет точки, а Валенсия е на осмо място със шест точки в актива си.