Прославената сръбска тенисистка Ана Иванович и нейният съпруг Бастиан Швайнщайгер решиха да се преместят да живеят в Австрия. Известната двойка прецени техните малки синове да растат в малкия град Вазендорф, който е локализиран в подстъпите на Алпите в Австрия. Двамата вече смениха няколко страни за своя съвместен живот, като бяха в Майорка и Чикаго. Бастиан завърши професионалната си кариера в САЩ и след нея реши да се отдаде максимално на своето семейство.

Преди две години двамата закупиха голям имот в Алпите, а вилата струва около 3,5 милиона евро. Сега предстои реновация на къщата, като се очаква двамата да се преместят там в края на годината.

„Точно за Коледа и началото на ски сезона се очаква уникалната вила да е готова. Къщата е построена и сега се довършва. Остава само градинарите да свършат работата си по двора”, казаха съседи на известната двойка.

Австрийските медии акцентират, че новият дом на двамата ще е пълен с луксозни детайли. Тя е 400 квадратни метра, разполага с басейн, футболно и тенис игрище.

Везендорф е красив малък град с население около четири хиляди души. Мястото е притегателен зимен курорт, като стотици хора отиват там през зимата да карат ски. Къщата на родителите на Швайнщайгер пък е само на час път с кола от новия им дом.