Вердер Бремен с Илия Груев в титулярния състав победи с 2:1 в гостуването на Хофенхайм в първи мач от 9-ия кръг на Бундеслигата. Успехът изкачи "бременските музиканти" на 4-то място в класирането, изпреварвайки Хофе. Българският национал Илия Груев започна в стартовия състав за трети пореден път и остана на терена до 59-ата минута. Преди почивката той получи жълт картон за задържане. Головете за Вердер отбелязаха Марвин Дюкш (18) и Никлас Фюлкруг (87-дузпа), а за домакините се разписа Мунас Дабур (32). Бременци все още нямат загуба далеч от дома и са най-силният гост в германския елит.
Хофенхайм пропусна първи да нанесе удар след грешка в защитата на Вердер и в 18-ата минута вече губеше в резултата. Никлас Фюлкруг асистира на Марвин Дюкш, който с техничен удар изведе гостите напред. В 32-ата минута отборът на Андре Брайтнер изравни след отлична контраатака, завършена от израелския национал Мунас Дабур. Малко след това Кристоф Баумгартнер удари греда за късмет на Вердер.
 
В 83-ата минута Митчел Вайзер влезе в наказателното поле и падна след контакт със Стенли Н'Соки. Първоначално съдията Бенямин Кортус не посочи бялата точка, но след консултация с ВАР промени решението си. Зад топката застана Фюлкруг, който прати Оливер Бауман в обратния ъгъл и вкара осмия си гол през сезона, а Вердер отново показа колко е опасен в края на мачовете.