Отборът на Вердер Бремен защити второто си място във временното класиране на Бундеслигата с ценна победа 2:0 като гост на Шалке 04 в 8-ия кръг. Големият герой се оказа полузащитникът Максимилиан Егещайн, който реализира и двете попадения.

Първото полувреме на „Фелтинс Арена” можеше да кандидатства за едно от най-скучните през сезона, ако в 43-ата минута гостите не бяха повели в резултата. Макс Крузе получи топката отляво и подаде към Егещайн, а след това тръгна към наказателното поле. Може би повечето играчи на Шалке очакваха двойно подаване, ала 21-годишният талант нанесе изненадващ шут с левия крак. Топката мина през куп от тела и затрудни Александър Нубел, който закъсня с плонжа – 1:0.

Шалке натисна много сериозно през второто полувреме. Още в първите секунди Амин Харит можеше да изравни, ала шутът му премина над гредата. В 58-ата минута Гуидо Бургщалер се възползва от корнер, за да изскочи очи в очи срещу вратаря, но Иржи Павленка имаше последната дума, отразявайки шута към долния си ляв ъгъл.

Така се стигна до 66-ата минута, в която Вердер се възползва от оголилия се тил на противника. Максимилиан Егещайн овладя топката отдясно в пеналта и след като не видя възможност за комбинация се върна леко назад и навътре към точката на дузпата. Още веднъж левият крак на младока се оказа разликата, като безкрайно прецизния шут мина покрай плонжа на Нубел и влетя точно до дясната греда - 2:0.

До края на мача Шалке продължи да натиска, но вече не така организирано, а по-скоро стихийно. Това откри няколко възможности пред Вердер да увеличи резултата, но гостите не успяха да се възползват.

С победата „бременските музиканти” събраха 17 точки и остават на една пред третия Байерн Мюнхен и на 3 зад лидера Борусия Дортмунд. Шалке от своя страна остана на шокиращото 16-о място с едва 2 победи и цели 6 загуби.

Бундеслига, 8-и кръг, резултати от събота:

Аугсбург – РБ Лайпциг 0:0

Байер Леверкузен – Хановер 96 2:2

Нюрнберг – Хофенхайм 1:3

Щутгарт – Борусия Дортмунд 0:4

Волфсбург – Байерн Мюнхен 1:3

Шалке 04 – Вердер Бремен 0:2