В голям скандал попадна иначе скромният германски футболен отбор Мил, който се подвизава в района на Нордрайн-Вестфален.

Причината е, че при задължителната отборна снимка за сезона на втория състав на отбора, седем играчи, както и главният спонсор, показват нацисткия поздрав с ръка нагоре и напред. В последствие спонсорът Енгин Арслан се опита да оправдае снимката като малка шега, но логично последствията бяха сериозни. Фотосът е направен пред магазинчето на Арслан, а по неясни причини на него почти всички са отправили нацисткия поздрав.

Самият Арслан пък публикува снимката на своя Facebook профил с текст към нея: "Само това има значение! Заедно сме повече!"

Чак в последствие, по молба на играчите, спонсорът изтрива снимката, но твърде късно, тъй като тя вече е видяна от много зорки интернет потребители, които я правят обществено достояние.

"Аз съм такъв човек, че често се шегувам, дори с такива неща", обяснява се в последствие 38-годишният Енгин, според когото снимката е просто шега. "Исках да покажа, че можем да я направим и по-различно", обяснява той, имайки предвид, че сред тези, които демонстрират поздрава на Хитлер има и хора с миграционно минало.

Само че от клуба не бяха особено благосклонни към случилото се. Футболистите моментално бяха уволнени, а спонсорският договор с Арслан прекратен.

Реагира и криминалната полиция в Аахен, която в момента разследва случилото се и дори може да повдигне обвинения към проявилите се.