Целта на ръководството на полуфиналиста в Шампионската лига Шалке, е да реши съдбата на техния вратар Мануел Нойер, който се свързва с трансфер в Байерн (Мюнхен), преди старта на подготовката за новия сезон в Будеслигата, каза спортният директор Хорст Хелд.

“Ситуацията дали Нойер ще остане при нас или ще бъде продаден или пък даден под наем, трябва да бъде изяснена преди старта на лятната подготовка на отбора“, коментира Хелд.

25-годишният вратар, който е най-актуалният футболист на този пост в Европа през сезона има договор с кралскосините до юни 2012-а година.

“Байерн наистина има интерес да го привлече, но само ако му бъде поставена разумна цена. Ако от Шалке не предложат разумно искане за парите, то Байерн ще бъде принуден да потърси играч със свободен трансфер на този пост“, уточни техническият директорна клуба от Бавария Кристиан Нерлингер.

Според медиите, от Шалке вярват, че могат да му поставят цена около 20 милиона евро. Това лято обаче Нойер отказа да поднови договора си за нови три сезона и през юни 2012-а година той ще стане свободен агент, ако не го продадат до тогава.