Клубовете от германския футболен елит похарчиха рекордните 699.5 милиона евро за нови попълнения през настоящия летен трансферен прозорец, който затваря по-късно днес, съобщава ДПА.

С това е подобрен досегашният върхов резултат от 577 милиона от средата на 2017 година. Сумата не включва плащанията за футболисти под наем, както и евентуални допълнителни плащания от заложени в договорите на играчите бонуси.

18-е отбора от първа Бундеслига закупиха общо 156 играчи, а други 26 бяха привлечени като преотстъпени. В същото време клубовете от германския елит продадоха футболисти на обща стойност 657 милиона евро през това лято.

Най-много за трансфери похарчиха Борусия Дортмунд със 137 милиона евро и шампионът Байерн Мюнхен със 130 милиона евро. В другата крайност е новакът Падерборн, който даде само 150 хиляди евро за нови попълнения.

Айнтрахт Франкфурт е с най-големи приходи от продажба на играчи в размер на 141.5 милиона евро, следван от Борусия Дортмунд със 130.5 милиона евро. Вердер Бремен и новакът Юнион Берлин пък не продадоха нито един играч.

Най-скъп входящ трансфер е Люка Ернандес, който премина от Атлетико Мадрид в Байерн за рекордните в историята на Бундеслигата 80 милиона евро. От изходящите сделки Айнтрахт е на върха с получените 60 милиона евро от Реал Мадрид за Лука Йович.