Популярно клише е, че треньорите изкарват заплатите си с думите си в съблекалнята преди всеки мач и на почивката между полувремената.

Е, ако това е вярно, то помощник треньорът на втородивизионния германски Арминия Билефелд Карстен Румп заслужава много солидна сума за това, което направи преди мача с Айнтрахт Брауншвайг.

Двубоят бе от изключителна важност за един от традиционните отбори в Германия. Арминия бе в зоната на изпадащите и се нуждаеше от задължителен успех, но пък срещу себе си имаше третия в класирането, който на свой ред търсеше точки в борбата си за място в Бундеслигата.

Затова и надали някой е очаквал да види това, което се случи - победа с 6:0 за Арминия!

Всички се запитаха как отборът от Билефелд успя да изиграе толкова добър мач. Няколко дни по-късно стана ясно, че може би именно помощник треньорът Румп е в основата на това.

В интернет се появи видео от съблекалнята на тима в минутите преди мача, в които Румп отправя изключително вдъхновена мотивираща реч.

С много емоция, на практика с крясъци и много патос, асистентът на Джеф Зайбене успя по най-добрия начин да вдъхнови играчите на Арминия за успех.

Най-успешният футболист, за когото не знаете

Ето какво каза Румп: "Окей хора, слушайте! 25 хиляди са навън и чакат да дадете всичко. 25 хиляди! Те се молят на Господ вие да дадете газ, да подпалите мотора. Но едно друго нещо ми е много, много по-важно. Хора: Когато се върнете вкъщи, можете да изхвърлите всичко на боклука при своите жени, деца, приятелки. Всичко, което се случи тук, можете да го изхвърлите вкъщи. И те винаги са там за вас, винаги, винаги, всеки ден те са вкъщи. И днес те седят на трибуните и се молят по същия начин на Господ както другите затова вие да успеете. (...) И сега трябва да ми дадете обещание, че за 90 минути ще дадете всичко за вашите семейства. За вашите семейства, за вашите деца, ще изорете терена до края и ще спечелим този мач. Обещавате ли ми?"

А отговорът на отборът идва веднага - мощно "ДА!"

Пълен абсурд: Загряваща резерва изкара дузпа...