Борусия Дортмунд записа нов ценен успех след възобновяването на Бундеслигата. "Жълто-черните" надиграха Волфсбург при гостуването си на "Фолксваген Арена" с 2:0. Гостите откриха резултата с попадение на Рафаел Герейро, а Ашраф Хакими оформи крайният резултат в последните минути на двубоя. С успеха си Борусия Дортмунд отново се доближи само на точка зад лидера Байерн Мюнхен, който от 19:30 часа приема Айнтрахт Франкфурт.

Двата отбора стартираха в спокойно темпо и в началото не предприемаха по-дълбока преса. Домакините на два пъти застрашиха вратата пазена от Роман Бюрки след центрирания, но вратарят на "жълто-черните" хладнокръвно се намеси.

Постепенно Борусия Дортмунд пое контрола на топката и с многоходови атаки се опитваше да преодолее защитата пред Кастеелс.

В 16-ата минута Торган Азар получи топката на границата на наказателното поле и стреля с левия крак, но кълбото мина на метър от десния страничен стълб на вратата.

Домакините отговориха с добре организирана атаката и центриране на задната греда, където Ют Вергхорст стреля с глава, но покрай левия страничен стълб на Роман Бюрки.

В 32-ата минута Борусия Дортмунд откри резултата. Юлиан Брант задържа отдясно и подаде технично към Ашраф Хакими. Мароканецът продължи към нахлуващият на скорост в наказателното поле Торган Азар. Белгийският национал центрира успоредно на голлинията, в първия момент Ерлинг Халанд се размина с топката, но на задна греда непокритият Рафаел Герейро с удар в близия ъгъл реализира - 0:1.

След попадението гостите продължиха да диктуват темпото на терена и не оставяха шанс домакините да организират продължителни атаки.

В 43-ата минута "жълто-черните" организираха нова красива атака организирана от Юлиан Брант. Германският национал продължи към Торган Азар, който от границата на наказателното поле стреля, но покрай десния страничен стълб.

На почивката треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавр направи една принудителна смяна, след като централният защитник Мат Хумелс е получил травма през първата част, а на негово място се появи лекувалият контузия преди двубоя Емре Джан.

В 48-ата минута Волфсбург намери пробойна в защитата на гостите. Ренато Щефен бе изведен на отлична стрелкова позиция, но останал очи в очи с вратаря на гостите, нападателят стреля в напречната греда.

Домакините бяха пределно мобилизирани в началото на втората част и пресираха "жълто-черните" дълбоко в собствената им половина. Принудителната смяна на лидера в отбраната Матс Хумелс разстрои подредената игра на гостите в отбрана и това доведе до опасности пред вратата им.

В 62-ата минута Ренато Щефан нанесе плътен удар от въздуха, което принуди Роман Бюрки да боксира решително.

В 70-ата минута Борусия Дортмунд отговори с добре организирана атака. Джейдън Санчо стреля от границата на наказателното поле, след което се получи рикошет и топката стигна до Рафаел Герейро, който стреля по диагонала, но покрай левия страничен стълб на Кастеелс.

В 78-ата минута "жълто-черните" организираха бърза контраатака. Джейдън Санчо преодоля голям периметър в половината на Волфсбур на дрибъл, след което подаде на включилият се на скорост Ашраф Хакими. Мароканецът овладя в наказателното поле и с диагонален удар в долния десен ъгъл на вратата реализира - 0:2.

Малко след попадението на Борусия Дортмунд, съдбата на домакините се усложни още повече, след като влезлият като смяна Феликс Клаус получи директен червен картон за нарушение срещу Мануел Аканджи. Главният съдия Даниел Зиберт се допита до видео-асистентите и взе решението да изгони халфа на Волфсбург.

В добавеното време на мача пред Ерлинг Халанд се откри добра ситуация, но нападателят не успя да осъществи добър контрол и не нанесе удар към вратата на домакините.

Борусия Дортмунд възобнови с нова категорична победа сезона, след като преди седмица се наложи с 4:0 в дербито на Рур срещу Шалке 04. Във вторник предстои големият сблъсък, в който "жълто-черните" ще приемат на своя "Сигнал Идуна Парк" Байерн Мюнхен от 19:30 часа.

ВОЛФСБУРГ - БОРУСИЯ Д 0:2

0:1 Герейро 32'

0:2 Хакими 78'

СЪСТАВИТЕ:

ВОЛФСБУРГ:  Кастеелс, Мбабу, Понграчич, Бруукс, Русийон (64 - Клаус), Шлагер, Арнолд, Щефен, Мехмеди (85 -Виктор), Вегхорст, Гинчек (64 - Брекало)

БОРУСИЯ Д.: Бюрки, Пишчек, Хумелс (46 - Джан), Аканжи, Хакими, Дахуд, Дилейни (83 - Шмелцер), Герейро( 83 - Балерди), Азар (79 - Рейна), Брант (65 - Санчо), Холанд