Отборът на Борусия Дортмунд успя да спечели дербито с Шалке, след гол в 79-тата минута на младия талант Юсуфа Мукоко.

18 снимки

Двубоят започна спокойно без сериозни положения пред някоя от двете врати. Домакините от Дортмунд владееха топката и контролираха събитията на терена. В 32-рата минута Марко Ройс получи контузия и принудително беше заменен от Джовани Рейна. Секунди по-късно именно Рейна имаше възможност да се разпише с глава, но вратарят на гостите Шволов реагира добре. Това беше и най-интересното положение за първата част. 

През второто полувреме Борусия увеличи натиска си и в 67-мата минута Мукоко имаше възможност да открие резултата, след като се озова очи в очи с вратаря, но Александер Шволов отново бе на висота и парира удара. 12 минути по-късно домакините постигнаха своето, след като Мукоко получи хубаво подаване от Мариус Волф и ударът на германеца с глава успя да преоделее стража на гостите. В 81-рата минута Рейна стреля от дистанция, но и неговият удар мина покрай вратата. До края на мача домакините контролираха темпото, а Шалке не успя за 90 минути да отправи точен удар.

С тази победа Борусия Дортмунд излиза начело на Бундеслигата с 15 точки след 7 изиграни мача, докато Шалке остава с едва 6 точки и се намира на една от зоната на изпадащите.