Байерн Мюнхен е фаворит за титлата в германското първенство по футбол, в което баварците са доминираща сила вече десет поредни години, пише агенция ДПА. Те са предполагаемият шампион по мнението на 16 от 18 клуба, но някои футболисти и треньори виждат лъч надежда и за Борусия Дортнунд, РБ Лайпциг и Байер Леверкузен.

"Байерн отново е фаворит, въпреки че остана без Роберт Левандовски. Те пак привлякоха топ футболисти като Садио Мане и Матайс де Лихт. Лайпциг и Леверкузен също имат силни отбори. Заедно с тях се надяваме Байерн да не е шампион", казва изпълнителният директор на Дортмунд - Ханс-Йоахим Ватцке.

Треньорът на Лайпциг - Доменико Тедеско, който загуби суперкупата срещу Байерн през уикенда, заяви: "Определено Байерн отново е големият фаворит. Ние също имаме амбиции да стигнем възможно най-високо в класирането. По възможност искаме да бъдем в зона Шампионска лига, но не мога да поставям титлата за цел".

Свен Мизлинтат, спортен директор на Щутгарт, пък се надява да се получи "интересен сезон" и очаква "битката за титлата да продължи възможно най-дълго".

Треньорът Щефен Баумгарт от Щутгарт също се надява да се получи добър сезон и счита и "четирите клуба за фаворити". Сандро Шварц от Херта пък твърди, че Лайпциг, Дортмунд и Леверкузен имат шанс, но "само ако показват постоянство и класа през целия сезон".

В Мюнхен не се признават за категорични фаворити, но клубният президент Херберт Хайнер твърди, че "амбициите на Байерн са свързани само с трофеи". 

"Имаме топ отбор и всички в него искат да постигнат повече от миналата година", добавя изпълнителният директор Оливер Кан преди първия мач на Байерн за новия сезон срещу Айнтрахт Франкфурт.