Борусия Дортмунд разби РБ Лайпциг с 4:1 и триумфира с Купата на Германия на "Олимпиащадион" в Берлин. Това бе пети трофей за тима от Рур. В основата на успеха за "жълто - черните" бяха Джейдън Санчо и Ерлинг Халанд, които реализираха по две попадения. Символичните гости се оттеглиха с комфортен аванс от три попадения на почивката, след като англичанинът откри, а след това норвежецът удвои преднината на тима си. В заключителните минути на първата част комбинация между двамата доведе до втория гол на крилото. През второто полувреме Дани Олмо намали, но в края на двубоя Ерлинг Халанд с второто си попадение оформи крайния резултат. 

Gulliver/GettyImages
59 снимки

„Жълто-черните“ стартираха по отличен начин и успяха да открият резултата още в 5-ата минута, когато Джейдън Санчо с красив удар от границата на наказателното поле реализира.

Постепенно РБ Лайпциг успя да преодолее ранния натиск и пренесе играта в предни позиции, но Борусия Дортмунд остана по-опасният отбор.

В 28-ата минута символичните гости удвоиха преднината си. Ерлинг Халанд се възползва от свободното пространство и с техничен удар реализира за втори път във вратата на Гулачи.

Но това не бе всичко за първото полувреме и в края на първото полувреме Борусия Дортмунд направи резултата класически. Ерлинг Халанд подаде към Джейдън Санчо, който отблизо реализира. Ситуацията бе прегледана с ВАР, след което главният съдия Феликс Брих зачете попадението.

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман стартираха агресивно след почивката, но в началините минути не успя да застрашат сериозно вратата на Роман Бюрки.

В 71-ата минута все пак РБ Лайпциг успя да намали резултата. Дани Олмо овладя рикоширала топка, след което с красив изстрел я прати в десния ъгъл и с помощта на гредата топката влетя в мрежата.

Символичните домакините опитаха да притиснат "жълто-черните", но защитата пред Роман Бюрки се справи с опасностите. От своя страна Борусия Дортмунд продължи да разчита на бързите си нападанения и в 87-ата минута стигна до четвърти гол. Ерлинг Халанд овладя пред наказателното поле, след което с мощен изстрел в средата реализира, оформяйки крайния резултат.

РБ Лайпциг - Борусия Дортмунд 1:4

0:1 Санчо 5'

0:2 Халанд 28'

0:3 Санчо 45'

1:3 Олмо 71'

1:4 Халанд 87'

РБ Лайпциг: Гулачи, Мукиеле, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Кампъл, Забицер, Айдара, Олмо, Хуанг, Сьорлот

Борусия Дортмунд: Бюрки, Герейро, Хумелс, Аканжи, Пишчек, Джан, Дауд, Белингъм, Санчо, Ройс, Халанд