Отборите на Англия и Германия направиха истински спектакъл в мач без никакво значение в Лига на нациите. Въпреки че двубоят на „Уембли” нямаше никакъв залог за крайното класиране, двата тима реализираха цели шест гола за крайното 3:3.

Срещата в Лондон премина през куп обрати, но в крайна сметка нито един от двата тима не успя да надделее.

Гостите от Германия поведоха с 2:0, но с два бързи гола „трите лъва” доведоха нещата до равенство 2:2. Минути след изравняването на резултата, домакините съумяха да стигнат и до пълен обрат, но след наивна грешка на вратаря Ник Поуп, Бундестима все пак стигна до точката.

Кошмарен мач за домакините направи Хари Магуайър, който сгреши фатално при първите два гола на Германия.

Gulliver/GettyImages
67 снимки

В първия четвърт час игра двата тима действаха доста предпазливо, като до опасности пред двете врати не се стигна. Илкай Гюндоган пръв пробва изстрел към една от двете врати, но топката не попадна в целта. Гостите от Германия също изпълниха няколко корнера, но така и не успяха да затруднят стража на „трите лъва” Ник Поуп.

В 25-ата минута дойде и първото стопроцентово положение в срещата. След страхотна контраатака за „трите лъва”, Люк Шоу изведе по чудесен начин зад отбраната на Германия Рахийм Стърлинг, но нападателят на Челси не успя да преодолее противниковия страж. Въпреки че бе останал сам срещу него, Стърлинг стреля в обсега на Тер Стеген, който плонжира и изби.

Две минути по-късно Хари Кейн пробва да изненада Тер Стеген с удар по диагонала, но изстрелът му не бе точен. В 37-ата минута селекционерът на „трите лъва” Гарет Саутгейт трябваше да направи принудителна смяна в състава си, след като Джон Стоунс се контузи и не успя да продължи срещата. На негово място се появи Кайл Уокър.

В края на първата част Стърлинг имаше нова възможност да се разпише, но отново Тер Стеген показа класа и парира изстрела му.

Секунди преди последния съдийски сигнал за първите 45 минути, Йосуа Кимих стреля много опасно от дистанция, но топката профуча покрай десния страничен стълб на вратата на домакините. 

Второто полувреме започна с хубав удар на Стърлинг, който не затрудни особено вратаря на Германия. В 50-ата минута Хари Магуайър опропасти усилията на домакините, допускайки поредна кошмарна грешка в отбрана. Защитникът на Манчестър Юнайтед пробва да намери свой съотборник, но подаването му бе пресечено от Мусиала. Младокът пое топката и навлезе в наказателното поле, където бе спрян непозволено именно от Магуайър. Главният рефер първоначално не отсъди наказателен удар, но след като прегледа положението с помощта на ВАР, промени мнението си и отсъди дузпа.

Илкай Гюндоган стреля много прецизно от бялата точка и даде преднина на Германия в 52-ата минута.

Англичаните имаха две добри възможности, създадени от Джуд Белингам. В 56-ата минута полузащинтикът на Боусия Дортмунд получи пас на границата на наказателното поле и стреля мощно, но прати топката над вратата. Малко по-късно негов удар отново не попадна в целта.

Германия увеличи преднината си в 67-ата минута, когато Кай Хаверц вкара красиво попадение след прекрасна контраатака на гостите. Нападението на Бундестима бе организирано след нова грешка на Хари Магуайър, който се бе включил в предни позиции. Бранителят загуби топката в половината на гостите, които само с няколко паса успяха да стигнат до наказателното поле на „трите лъва”. Хаверц получи на границата на пеналта и с техничен удар не остави шансове на Ник Поуп.

Тимът на Гарет Саутгейт обаче реагира мигновено. Само в рамките на три минути, домакините успяха да възстановят равенството. Първо Люк Щоу преодоля Тер Стеген с удар от близка дистанция, а втория гол бе дело на резервата Мейсън Маунт.  

Десет минути преди края на редовното време Англия стигна до дузпа за нарушение срещу Джуд Белингам, а наказателният удар бе превърнат в гол от Хари Кейн.

Тимът на Ханзи Флик все пак стигна до точката с гол на Кай Хаверц в 86-ата минута. Футболистът на Челси се възползва от грешка на Ник Поуп, който не успя да улови наглед елементарна топка, и от близка дистанция насочи коженото кълбо в мрежата за крайното 3:3.

FT АНГЛИЯ – ГЕРМАНИЯ 3:3

0:1 Гюндоган 52', 0:2 Хаверц 67', 1:2 Шоу 72', 2:2 Маунт 75', 3:2 Кейн 83', 3:3 Хаверц 87'

Стадион: „Уембли”, Лондон

Рефер: Дани Макелие, Нидерландия 

Англия: 1 Поуп, 2 Джеймс, 3 Шоу, 4 Стоунс, 5 Дайър, 6 Магуайър, 7 Райс, 8 Белингам, 9 Кейн, 10 Стърлинг, 11 Фоудън

Селекционер: Гарет Саутгейт

Германия: 22 Тер Стеген, 3 Раум, 5 Керер, 6 Кимих, 7 Хаверц, 14 Мусиала, 15 Зюле, 18 Хофман, 19 Сане, 21 Гюндоган, 23 Шлотербек

Селекционер: Ханзи Флик