Приблизително 69 милиона от предвидените от правителството на Германия 200 милиона евро спешна финансова помощ ще бъдат инвестирани в професионалния спорт, съобщава ДПА.

По официални данни 339 спортни клуба и организации са изявили желание пред Вътрешното министерство на Германия, което отговаря за справянето с пандемията от коронавирус, да получат финансиране от отпуснатия финансов пакет. От тези искания 259 са били одобрени, като те ще си поделят общо 55,3 милиона евро. Шест молби са били отхвърлени, докато за други 74 все още се преценява дали да бъдат включени в програмата.

От плана за финансова помощ са изключени футболните клубове, но баскетболните и хандбалните не са и те ще могат да получат помощ до 800 000 евро. От Вътрешното министерство засега обаче не смятат да разпространяват публично списъка с одобрените кандидати, тъй като процедурата не е завършила.

През юли германският парламент одобри пакета от помощи, чиято цел е да помогне на професионалния и полупрофесионалния спорт в страната в условията на пандемия.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.