Селекционерът на младежкия национален отбор на Англия Ейди Буутройд логично бе разочарован след отпадането от Европейското първенство, което дойде след поражение с дузпи от Германия на полуфиналната фаза.

Някои неща не се променят – Германия би Англия на дузпи и е на финал

Той обаче остана оптимистично настроен за развитието на своя отбор и на футболистите като в същото време не пропусна да поздрави победителите.

"Мисля, че трябва да поздравим Германия за  представянето им тази вечер. Ние дадохме всичко, каквото можем. Създадоха ни доста проблеми, но ние успяхме да реагираме и показахме характер, но въпреки това, поглеждайки накрая назад, със сигурност сме разочаровани", заяви младият специалист.

Щастливият германски селекционер: Доминирахме над много силна Англия

"Бяхме прекалено близо да стигнем до финала. Аз бях много обнадежден по време на дузпите, затова бях избрал тях. Въпреки пропускът накрая, няма нищо - все пак това е футболът. Дузпите са хазарт, не играхме със сигурност най-доброто в днешния ден, но мачът бе наистина тежък. Има напредък в това, че сме на полуфинал. Наслаждавам се да бъда част от този екип и работата, която вършим. Израстнахме много през този турнир."

"Най-важното нещо е, че играчите играят за клубовете си и ще се развиват все повече. Това е витално за тяхното развитие. Щабът дава всичко, те дават всичко и добрите резултати ще дойдат. Нужен е само мъничко опит. Бил съм в такава позиция, като тях преди години, да загубиш финал или полуфинал и със сигурност не е хубаво", сподели Ейди Буутройд.

Дузпите, които пратиха Германия на финала и хвърлиха Англия в сълзи