Байер Леверкузен ще подходи с голям респект към мача с шампиона Байерн Мюнхен в неделя, но има и амбицията да победи и да оглави класирането.
Двата отбора са в челото на таблицата с равни точки, но Байерн има по-добра голова разлика. Треньорът на Леверкузен Херардо Сеоане чака с нетърпение дербито, което ще се състои пред пълен стадион с 30 000 зрители.

"Чакаме с нетърпение мача пред пълен стадион. Знаем, че ще е тежък мач, но имаме амбицията да се представяме отлично на нашия стадион срещу топотборите", каза швейцарският треньор в петък.

"Загубихме от Дортмунд, но искаме да се представим по-добре срещу Байерн", добави той.

Леверкузен записа единствената си загуба с драматичното 3:4 от Борусия Дортмунд миналия месец. Отборът обаче е твърдо решен да се бори за титлата, която няколко пъти му се изплъзва за малко през последните години.

"Мачове като този са добре дошли, защото ни показват какво трябва да подобрим. Ние сме в процес на развитие", каза Сеоане.

"Знаем, че Байерн е най-добрият отбор в Германия. Но знаем и, че можем да постигнем добър резултат срещу тях, ако имаме добър ден", смята треньорът.

Преди 10 месеца Байерн постигна победа с 2:1 в последните минути като гост на Леверкузен, като тогава това бе първа загуба за сезона за Байер в 13 кръга и отборът отстъпи първата си позиция в класирането.

Защитникът Джонатан Та каза: "Сигурен съм, че няма да ни се случи това отново", докато Сеоане добави: "Не съм на мнение, че един единствен мач може да обърне целия сезон".

Година по-рано Леверкузен спечели срещу Байерн с 2:1 в Мюнхен, като това бе първа загуба на баварците под ръководството на тогавашния им треньор Ханзи Флик.