Отборите на Вердер Бремен и Айнтрахт Франкфурт изиграха невероятен двубой от четвъртия кръг на германската Бундеслига, който завърши при резултат 3:4 в полза на „орлите“.

Марио Гьотце вкара първия си гол в германското футболно първенство от края на 2019 насам и Айнтрахт Франкфурт надви Вердер Бремен за първа победа през новия сезон. Носителите на трофея в Лига Европа се изкачиха на 11-о място в класирането и са равни по точки с днешния си съперник, който е с позиция напред.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

Гьотце, автор на победното попадение във финала на световното първенство през 2014 срещу Аржентина, се завърна в Бундеслигата след 2-годишен престой в ПСВ Айндховен и даде преднина на Айнтрахт още във втората минута.

Домакините обаче отговориха моментално и обърнаха резултата с попадения на Антону Юнг и Леонардо Битенкур в 14-ата и 17-ата минута.

Франкфурт изравни след половин час игра чрез френския нападател Рандал Коло Муани и само седем минути по-късно Йеспер Линдстрьом се разписа за 3:2.

Малко след началото на второто полувреме Джибрил Соу вкара победното попадение, докато за Вердер точен в добавеното време бе Никлас Фулкруг от дузпа.

Българският футболист Илия Груев се появи на терена в 65-ата минута на мястото на прекия си конкурент за място в състава Паскал Грос.