Агентът на Роберт Левандовски – Пини Захави, коментира бъдещето на своя клиент. Нападателят иска да напусне Байерн още това лято, въпреки че има договор за още един сезон. Полякът вече обяви, че няма да го поднови.

„За Роберт Левандовски Байерн вече е история. Роберт иска да напусне Байерн след осем години в клуба, в които даде всичко на клуба. Сега, почти на 34, той има възможността да изпълни мечтата на живота си и да се присъедини към клуба, за който винаги е мечтал”, заяви Захави пред Bild.

“Надявам се Надзорният съвет и отговорните фактори да преосмислят решението си”, допълни импресариото по повод факта, че шефовете на Байерн вече обявиха, че Левандовски ще изпълни договора си и няма да бъде продаден. „Те могат да го задържат за още една година, но не бих им го препоръчал”.

„В Байерн съм в ролята на враг, защото Дейвид Алаба взе решение да напусне клуба през миналата година. И това беше не защото му повлиях, а защото преговарящите с него бяха прекалено самодоволни”, призна агентът. 

Пини Захави контрира спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич, който вече заяви, че клубът е отправил предложение към Левандовски за нов договор. „Не, нямаше такава оферта”.

Агентът даде да се разбере, че голмайсторът не иска да си тръгне заради пари. „Той иска да напусне Байерн това лято. Никой не се интересува от парите – нито Роберт, нито аз. Той не се чувства уважаван от отговорните фактори от месеци насам. Това е истината. Байерн не загуби играча Левандовски, а човека Роберт”.

Твърди се, че Байерн е трябвало да опита да вземе Ерлинг Халанд за заместника на Левандовски, но норвежецът премина в Манчестър Сити. „Роберт е много интелигентен човек, не само най-добрият нападател в света. Той знае точно какво се случва около него и какво е планирал Байерн. Той през цялото време знаеше, че Байерн иска да го замени с Ерлинг Халанд. Бащата на Ерлинг дори го потвърди в личен разговор с мен преди време. „Синът ми идва в Байерн на 50%”. Футболният свят е голям, но в него няма тайни”, разкри Захави.

Желанието на Левандовски е да премине в Барселона. Каталунците вече отправиха оферта за закупуването му на стойност 32 млн. евро, но предложението беше отхвърлено.