Отборът на Щутгарт победи Кьолн с 3:2 като гост в двубой от 25-ия кръг на Бундеслигата. Щутгарт записа четвърти пореден успех в шампионата и вече заема деветото място във временното класиране с 33 точки.

Кьолн отново допусна поражение след като удържа два мача без загуба в Бундеслигата и остава последен, 18-и в подреждането със 17 точки в актива си.

Двубоят стартира добре за домакините, които откриха в 7-ата минута чрез Клаудио Писаро. Футболистите на Щутгарт търсеха начини да изравнят и в 14-ата минута Марио Гомес пропусна добра възможност. В 26-ата Ерик Томи стреля опасно, но прати топката вдясно от вратата на Кьолн.

Домакините пак вкараха топката в мрежата на съперника в 38-ата минута, но попадението на Юя Осако не бе зачетено след консултация със системата за видеоарбитраж - ВАР.

Щутгарт нанесе своя удар в края на първото полувреме. В 45-ата Марио Гомес реализира от близко разстояние за 1:1, а във втората минута на добавеното време отново Гомес бе точен за 2:1, възползвайки се от грешка на вратаря на Кьолн.

В 57-ата минута гостите подпечатаха успеха си с трети гол. Андреас Бек покачи на 3:1 за Щутгарт, а в 86-ата минута Милош Йоич оформи крайното 2:3, отбелязвайки второ попадение за Кьолн.