Майнц 05 разнищи с 4:1 Аугсбург на своя стадион в откриващия мач на 9-ия кръг в Бундеслигата. Два гола вкара 21-годишният Йонатан Буркарт, разписаха се още Карим Онисиво и Щефан Бел. Почетното попадение за гостите отбеляза Анди Зечири. Така Майнц продължава да гледа към топ 6, а Аугсбург остава в зоната на изпадане.

Домакините ликуваха още в 10-ата минута, когато австрийският нападател Карим Онисиво слаломира между бранителите на Аугсбург и технично пусна топката покрай вратаря. Пет минути по-късно резултатът бе удвоен. Щефан Бел овладя чудесен пас в наказателното поле и с перфектен удар по тревата  в средата на вратата направи 2:0.

 
Карим Онисиво се отчете и с асистенция в 26-ата минута към Йонатан Буркарт, който надскочи защитник на гостите и отблизо заби с глава под напречната греда за 3:0. Швейцарецът Анди Зечири върна  надеждите на Аугсбург с гол в 69-ата минута, след като засече центриране в наказателното поле. Три минути след това Буркарт с второто си попадение в мача сложи точка на спора отново след извеждащо подаване на Онисиво.