Волфсбург и Лайпциг си поделиха по точка в мача от 16-ия кръг на Бундеслигата. Двата тима завършиха при резултат 1:1, като Пол Верхах откри от дузпа за домакините в 15-ата минута, а Марсел Халстенберг възстанови равенството в 52-ата минута на срещата. Гостите пък останаха с човек по-малко на терена в самия край на двубоя, като Дайо Упамекано получи втори жълт и съответно червен картон.

По този начин “биковете” продължават с негативната си серия от три мача без победа. За Волфсбург пък това е второ поредно равенство.

Домакините получиха отличен шанс да открият резултата още в 14-ата минута. Ибрахима Конате фаулира Марио Гомес в наказателното поле, главният съдия Гуидо Винкман не се поколеба да покаже “бялата точка”. Пол Верхах изпълни 11-метровия уадр, пращайки неспасяемо топката в долния десен ъгъл покрай Петер Гулачи.

Изравнителното попадение падна в 52-ата минута на срещата. Юсуф Поулфсен получи добър пас на границата на наказателното поле, след което отлично видя нахлуващия отляво Марсел Халстенберг, който от движение мушна топката във вратата на “вълците”.

Така вторият в класирането Лайпциг се доближи на 7 точки от лидера Байерн Мюнхен, който обаче е и с мач по-малко. “Биковете” обаче могат да бъдат изместени от втората позиция от Шалке 04, който в сряда ще се изправи срещу Аугсбург. Волфсбург пък засега се нареди на 11-ата позиция с актив от 19 точки.