В исторически мач за Първа Бундеслига Херта Берлин и Вердер Бремен завършиха 1:1. Двубоят от третия кръг на германското първенство се игра на „Олимпиящадион“.

Двубоят влезе в историята на германския футбол, тъй като за първи път жена-арбитър свири мач в Първа Бундеслига. Бибиана Щайнхаус, която има 10-годишен опит в съдийството във втора дивизия, направи днес своя дебют, а домакините от Херта отбелязаха случая с намаление на цените на билетите за дами. 

38-годишната реферка има мачове в Бундеслигата като асистент арбитър. Щайнхаус свири финала в Шампионската лига за жени тази година, както и финала на женския олимпийски турнир през 2012-та. Бибиана Щайнхаус работи в полицията и е гадже на именития английски бивш съдия Хауърд Уеб.

Преди пет години Щайнхаус стана известна по целия свят, когато футболист от Втора Бундеслига неволно я стисна за гърдата.

Матю Леки изведе Херта напред в резултата в 38-та минута с шут между краката на вратаря Иржи Павленка, а Томас Дилейни изравни в 59-та.

Равенството остави Херта на девето място в класирането с актив от девет точки, докато Вердер е на 16-и, след като спечели първата си точка за сезона. 

Исторически наряд в Бундеслигата

Бибиана Щайнхаус показа само един жълт картон в срещата на норвежкия футболист Пер Шкиелбред в 36-та минута.

Първата съдийка в германската Бундеслига

Нежна революция в Бундеслигата

Хауърд Уеб напусна жена и деца заради "приятелка" на Гуардиола