Отборът на Хофенхайм загуби гостуването си на Хамбургер в 28-я кръг наБундеслигата с 1:2 и сложи край на серията си от седем мача без поражение. Това бе едва трета загуба на Хофенхайм в шампионата. Тимът е трети във временното класиране с 51 точки, а четвъртия Борусия Дортмунд е с 50 и може да го изпревари при успех в мача си с Байерн Мюнхен по-късно тази събота.

Съставът на Хамбургер, който в предишния кръг падна с 0:3 от Дортмунд, пък натрупа 33 точки на 13-ата позиция в подреждането.

Арън Хънт бе героят за домакините, реализирайки двата гола първо в 25-ата, а после в 75-ата минута за 2:1.

Андрей Крамарич изравни за Хофенхайм в 35-ата минута от дузпа. Пак той можеше да донесе равенството на тима си в 80-ата минута, но вратарят на Хамбургер спаси.

РБ Лайпциг победи с гол в продължението Байер Леверкузен с 1:0 в друг мач от 28-я кръг на Бундеслигата. Лайпциг е втори във временното класиране с 58 точки, на 7 от лидера Байерн Мюнхен към момента.

Домакините останаха с човек по-малко в 88-ата минута след като Вили Орбан получи втори жълт и съответно червен картон.

В 93-ата минута обаче Юсуф Поулсен все пак донесе успеха на РБ Лайпциг, вкарвайки победното попадение след пас от Емил Форсберг.

В другите срещи от кръга Шалке 04 разби Волфсбург с 4:1 с попадения на два пъти на Гуидо Бургщалер, Леон Горецка и Даниел Калигури. За гостите се разписа Марио Гомес от дузпа.

Кьолн загуби с 2:3 от Борусия Мьонхегладбах и заема шестото място с 40 точки. За домакините вкараха Кристиан Клеменс и Антони Модесте, а за Борусия Яник Вестергаард, Ибрахима Траоре и Ларс Щиндъл, който бе точен за 3:2 в 80-ата минута.

Фрайбург надви Майнц 05 с 1:0 с гол на Нилс Петерсен и държи петото място в Бундеслигата с 41 точки в актива си.