Отборите на Хамбургер и Хановер 96 завършиха при 1:1 в двубой от 21-ия кръг на Бундеслигата. С взетата точка Хановер натрупа 28 точки на десетото място във временното класиране. Хановер записа едва две точки от трите си последни двубоя в шампионата.

Хамбургер, който е 17-и, предпоследен в подреждането в Германия има едва 17 точки към момента. Тимът е в серия от осем мача без победа в Бундеслигата.

Лидер е съставът на Байерн Мюнхен с 53 точки.

Арън Хънт пропиля изгодна възможност за домакините в 18-ата минута, а Боби Ууд също не бе точен в 30-ата.

Футболистите на Хановер излязоха напред в резултата в 37-ата минута след красиво изпълнение на 21-годишния норвежец Ивер Фосум.

В 51-ата Ихлас Бебу бе близо до втори гол за гостите, но не сполучи.

Дъглас Сантос пропусна шанс за Хамбургер в 68-ата минута, но в 86-ата Филип Костич не сгреши. Сърбинът стреля неспасяемо във вратата на гостите за 1:1.

Мартин Харник можеше отново да даде аванс на Хановер 96 в 90-ата минута на двубоя, но стреля край лявата греда, а в четвъртата минута на добавеното време Хамбургер остана с човек по-малко.

Гръцкият защитник на домакините Кирякос Пападопулос получи втори жълт и съответно червен картон, а Хамбургер приключи мача с 10 души на терена.