Борусия Дортмунд победи Хофенхайм с 2:1 в прекия сблъсък за място в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон.

Преди двубоя Хофе бе на трето място с точка аванс, но в Дортмунд домакините успяха да продължат добрата си форма напоследък и да стигнат до важната победа.

Мачът започна прекрасно за „жълто-черните”, които поведоха още в 4-ата минута след добър пробив на Марко Ройс и удар под плонжа на вратаря Оливер Бауман. Повторенията обаче показаха, че при паса на Гонсало Кастро към Ройс е имало засада.

Малко след това домакините можеха да удвоят аванса си, след като получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка. Пиер-Емерик Обамеянг обаче не уцели вратата от бялата точка.

Последваха доста равностойни минути, в които головите положения бяха рядкост. В 82-ата минута домакините все пак стигнаха до втори гол. След центриране отдясно Рафа Герейро стреля с глава и уцели гредата, а при добавката Обамеянг бе прецизен и реализира за 2:0.

Хофе все пак реализира почетен гол в 86-ата минута, когато Андрей Крамарич бе точен от дузпа.

До края обаче гостите не стигнаха до изравнително попадение и така сдадоха третата позиция. Дортмунд е на нея с 60 точки, а Хофе е с 58. До края на шампионата все пак остават два мача, така че Хофенхайм трябва да се надява на грешка на „жълто-черните”.

В другите мачове:

Борусия Мьонхенгладбах – Аугсбург 1:1

Байерн Мюнхен – Дармщад 1:0

Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург 0:2

Инголщад – Байер Леверкузен 1:1