Само няколко дни, след като се събра за първа тренировка, отборът на Байерн изигра и първия си неофициален мач за новия сезон. Той бе срещу аматьорския баварски отбор Волфратсхаузен и бе във формат 2 полувремена по 30 минути. Пред около 4 хиляди зрители германският колос, в който имаше предимно юноши на клуба, победи с 4:1.

Мануел Винцхаймер откри резултата в 3-ата минута, капитанът в този мач Томас Мюлер удвои в 30-ата, а звездата на шампионите на Германия до 17 години Франк Евина реализира попадения в 31-ата и 59-ата минути. В последните секунди Винченцо Потенца отбеляза почетното попадение за съперника.

"Това беше добра приятелска среща, хората са щастливи", заяви след мача Мюлер. "Приятелските мачове в региона отличават Байерн, те могат да са от полза в първите тренировъчни седмици. Един мач, дори да е 30 минути, винаги е нещо различно от тренировка, в която има прекъсвания."

За мача с Волфратсхаузен Карло Анчелоти взе 17 футболисти, от които четирима от първия отбор - Мюлер, Матс Хумелс, Кингсли Коман и Марко Фридъл.

На врата пък застана Том Щарке, който сложи край на кариерата си в края на сезона и започна работа в школата на клуба. Поради контузии на тримата вратари на първия тим обаче се наложи Щарке отново да сложи ръкавиците.

В неделя за Байерн предстои нова контрола срещу скромен местен тим в лицето на Ерланген-Брук.