Въпреки че още преди години си спечели прякора "Бейби Моуриньо" старши треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман продължава да показва, че има отличителна индивидуалност и собствен път, който следва.

Ето някои интересни факти за най-перспективния млад немски специалист:

1. Рекорди

Нагелсман е само на 28, когато става старши треньорът на Хофенхайм през февруари 2016-а година, наследявайки Хууб Стевенс. Тимът бе на 17- място с изгледи да изпадне, но той овладя отбора, който остана в елита.

Юлиан Нагелсман може и да е най-младият треньор, който в момента води отбор в Бундеслигата, но не е най-младият, който е бил начело в мач от шампионата. На 23-и октомври 1976-а година Бернд Щьобер води Саарбрюкен за гостуване в Кьолн, а е само на 24.

2. Тежка контузия

Като футболист Юлиан Нагеслман играе за младежките формации на Мюнхен 1860. Контузия на коляното слага край на кариерата му малко след като се присъединява към Аугсбург. "Първоначално повече не исках да имам нищо общо с футбола. За мен беше много тъжно да приключа кариерата си толкова млад", спомня си Нагелсман.

3. Иновации

30-годишният треньор нашумя и с въвеждането на различни новости в тренировъчния процес. Една от тях е заснемането в реално време на тренировките с четири камери, които дават възможност на треньорския щаб да контролират движението и действията на играчите.

4. Ментори

Юлиан Нагелсман сочи Пеп Гуардиола за източник на вдъхновение, а също така се е учил от бившия треньор на Борусия Дортмунд Томас Тухел и признава, че именно той е оказал най-силно влияние върху треньорската му работа.

5. Социални мрежи

За разлика от мнозина от своето поколение, Нагелсман не е активен в социалните мрежи. Не, че няма профили в някои от тях. "Като треньор, не мисля, че имам нужда толкова много от социалните мрежи", казва Юлиан Нагелсман по темата.

6. "Ти" или "Вие"?

С намерението да формира сплотен колектив, а и наясно с факта, че той е на подобна възраст като играчите си специалистът им позволява да се обръщат към него на "ти". Нагелсман също така дава възможност на футболистите да изберат клубния капитан, както и да поставят цели за сезона.

7. Семейство

Юлиан Нагелсман използва всяка възможност да е заедно със семейството си - жена му Верена и сина им Максимилиан. Споделя, че с подкрепата на половинката си може да се концентрила изцяло върху треньорството.