Отборът на Майнц победи новака Дармщад в интригуващ сблъсък от осмия кръг на Първа Бундеслига. Гостите се наложиха с 3:2, като по този начин записаха четвърти успех от началото на сезона. Възпитаниците на треньора Мартин Шмид имат и толкова поражения и са един от четерите тима в елита, заедно с Байер Леверкузен, Борусия Мьонхенгладбах и Байерн М,които до този момент не са завършвали наравно.

Резултатът на „Мерк-Щадион ам Бьоленфалтор“ бе открит в 15-ата минута, когато Щефан Бел се възползва от грешка в отбраната на домакините и преодоля стража на домакините.

Стъписани от бързото попадение, футболистите на домакините започнаха да действат доста прибързано, което допълнително улесни играчите на Майнц. В 24-ата минута гостите реализираха ново попадение чрез Янис Мали и сериозно наклониха везните в своя полза.

След второто попадение в мача обаче, футболистите на наставника Шмид намалиха темпото, което можеше да им струва скъпо. Само три минути след гола на Мали, домакините се върнаха в мача, а точен за Дармщад бе Марсел Хелер.

Втората част започна с натиск за домакините, който доведе до нов гол. Той дойде в 57-ата минута и бе реализиран от Марко Зайлер. Все пак победата за Майнц осигури Пабло де Бласис с точно изпълнение в 64-ата минута.

В продължението на мача Сандро Вагнер от Дармщад пропусна от бялата точка и не успя да донесе равенството за новака в немския елит.

Преди изиграването на останалите мачове от осмия кръг Майнц заема петото място във временното класиране, докато Дармщад е десети.