Звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц отново впечатли с изявите си при втори пореден успех на „аспирините” в Бундеслигата.

Байер се наложи по категоричен начин при визитата си на Борусия Мьонхенгладбах в борбата за място в Шампионската лига догодина. Тимът от Леверкузен спечели с 3:1 и изпревари именно днешния си съперник в подреждането, заемайки третото място във временното класиране.

Хаверц вкара две от попаденията за гостите, а третото бе дело на Свен Бендер. За Борусия почетния гол реализира Маркус Тюрам.

Срещата на стадион “Борусия Парк” започна отлично за „аспирините”, които успяха да поведат в резултата още в седмата минута след класическа атака по дясното крило. Белараби получи по фланга и много прецизно успя да изведе Хаверц зад отбраната на домакините, а за нападателя не представляваше никаква трудност да прокара топката през краката на вратаря.

Въпреки вихреното начало и добрите положения преди двете врати, нов гол до почивката не падна.

Веднага след подновяването на играта през втората част, домакините съумяха да изравнят и да върнат надеждите си за нещо повече от поражение в този мач. Плеа намери Тюрам пред наказателното поле след пас отляво, а той с удар без забавяне вкара красиво попадение за 1:1.

Това като че ли подразни гостите, който се втурнаха в атака и резултатът не закъсня. Само шест минути по-късно „аспирините” стигнаха до дузпа, която обаче предизвика доста полемики. Тя бе отсъдена, след като Нико Елведи спъна Карим Белараби, но едва след като той вече бе отправил неточен удар към вратата. Ситуацията бе разгледана с ВАР, но въпреки това реферът не промени решението си. Така зад топката застана Хаверц и отново не сгреши.

Крайният резултат бе оформен от Бендер, който с глава майсторски засече центриране от фаул от страна на Демирбай.

Така Байер Леверкузен изпревари Борусия Мьонхенгладбах в таблицата и вече е трети с актив от 53 точки, една повече от домакините.