Наставникът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола заяви, че макар и да се разделя с отбора в края на сезона, то едва ли някога ще подобри статистическите си показатели, постигнати с баварците.

Макар че испанецът си остава най-успешният треньор в историята на Барселона със спечелените 16 трофея, очевидно самият счита, че работата му на „Алианц Арена“ е на доста по-високо ниво. С Байерн той завоюва титлата в Бундеслигата във всеки от първите си два сезона, като в дебютния го стори рекордно рано – още през март. Сега мюнхенци вървят към трети пореден трофей от първенството по ръководството на Пеп, който от лятото поема английския Манчестър Сити.

„Чета какво се пише в Германия през последните 2 или 3 месеца. Хората говорят, че ако не спечелим Шампионската лига, значи няма да сме си свършили работата“, коментира Гуардиола.

„За треньорите е характерно да се борят за титли, както и да печелят възможно най-много мачове. Статистиките, които постигнах през последните години... Не мисля, че някога ще мога да ги повторя през цялата си кариера като наставник“, добави Пеп.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS