Легендата на германския футбол Гюнтер Нетцер се изказа никак не ласкаво за футболиста на Байерн Мюнхен Марио Гьотце. Според него Гьотце за пореден път трябва да се доказва пред всички след трите си кошмарни години на „Алианц Арена“.

24-годишният Гьотце смени Борусия Дортмунд с Байерн през 2013 година, като сделката бе приета изключително зле от феновете на „жълто-черните“. Плеймейкърът мотивира решението с желанието да работи заедно с Хосеп Гуардиола, ала той никога не се превърна в любимец на испанеца. Пеп го държеше на резервната скамейка през повечето време, а и няколко тежки контузии също не му направиха добра услуга.

Преди UEFA EURO 2016 се заговори усилено, че Гьотце ще търси трансфер в друг клуб, за да възражда кариерата си. Впоследствие самият играч обаче отхвърли подобен вариант.

„Имам чувството, че Марио все още търси предишното си аз. Той изобщо не се разви в Байерн. Той така и не оправда очакванията към себе си“, коментира Нетцер.

„Зависи изцяло от неговия характер дали трябва да напусне Байерн. Това не е лесна стъпка. Дали трябва да остане тук или да отиде в чужбина? Повечето пъти един трансфер в чужбина се отразява добре на футболистите. Особено за тези, които имат какво да доказват.“

„Преди време Хосеп Гуардиола каза, че Марио Гьотце е най-добрият след Лионел Меси, когото той някога е тренирал. Мога да разбера това сравнение, защото Гьтоце разполага с невероятни умения.“

„Те обаче са напълно похабени, ако не ги показваш на терена. Той трябва да се доказва отново и отново“, добави Нетцер.

Марио Гьотце има договор с Байерн до юни 2017 година.