Крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери заяви, че съвсем не е приключил със стремежа си да печели трофеи. Френският ветеран е много доволен от факта, че клубът все още в битката за всички възможни отличия.

В събота шампионите на Германия сложи край на серията си от две поредни загуби във всички турнири, като надиграха Байер Леверкузен с 2:1. По същото време Ули Хьонес отново бе избран за президент на баварците, а пък Рибери подписа нов договор.

„Това беше един топ уикенд за всички в Байерн“, коментира 33-годишният Рибери. „Взехме важен успех срещу Леверкузен, Ули Хьонес най-накрай се върна, а аз преподписах за още година. Всичко това е много позитивно и трябва да продължим на тази вълна.“

Хьонес изигра огромна роля в привличането на Рибери от Олимпик Марсилия през 2007 година, а оттогава досега футболистът изигра 333 мача за баварците. „Искам да спечеля всичко с Байрн. Това е един от най-добрите клубове в света. В клуб с културата и традициите на Байерн, просто си длъжен да гониш всички трофеи.“

„Преминахме през толкова много заедно и се надявам следващите 18 месеца да бъдат много забавни и изпълнени със смях и победи. Никога не може да кажеш, че си спечелил достатъчно трофеи“, допълни Рибери.