Полузащитникът на Милан Кевин-Принс Боатенг с голямо удоволствие си спомни за годините под ръководството на Юрген Клоп в Борусия Дортмунд, когото определи за „най-откачения треньор“, с който е работил.

Ганаецът прекара 6 месеца при „жълто-черните“ през 2009 година, когато Тотнъм го преотстъпи в Бундеслигата. 28-годишният играч е сменил доста клубове през годините – Херта Берлин, Тотнъм, Дортмунд, Портсмут, Милан и Шалке, в които е работил и с доста различни наставници като Мартин Йол, Хуанде Рамос, Хари Реднап, Аврам Грант, Масимилиано Алегри, Роберто Ди Матео и Синиша Михайлович. Клоп обаче категорично си остава любимият наставник на Боатенг, ако се вярва на автобиографията, която той публикува наскоро.

„Престоят ми Дортмунд беше все едно да карам Коледа, Великден и Нова година по едно и също време“, коментира офанзивният халф. „Клоп просто е най-откаченият треньор, с който съм работил. Не го казвам заради спортните му умения, а просто защото той наистина е побъркан.“

„Точно затова всеки тим, в който той работи, има страхотен отборен дух. Всички играчи са готови да умрат за него на терена“, добави Боатенг.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS