Пеп Гуардиола заяви, че трите години в Байерн Мюнхен са го направили по-добър треньор и се надява да постигне победа в последния си мач начело на тима срещу Хановер 96 в събота в Бундеслигата.

"Аз се гордея с решението си да дойда тук. Чувствам, че сега съм по-добър треньор", заяви Гуардиола на последната си пресконференция като наставник на германския шампион.
"Преживях страхотни моменти тук, които няма да забравя до края на живота си", добави Гуардиола.

Бившият наставник на Барселона беше начело на Байерн Мюнхен в последните три години, а от следващия сезон ще поеме Манчестър Сити. С баварците той спечели четири поредни титли на Германия, купата на страната, но отпадна на полуфиналите в Шампионската лига във всичките три сезона.

До края на престоя си в Байерн Гуардиола ще води тима срещу Хановер 96 утре и на финала за купата на Германия на 21 май в Берлин срещу Борусия Дортмунд. "Когато сте шампиони, разбира се, трябва да има и голямо парти", каза още испанецът.

Гуардиола разкри, че Хави Мартинес и Шаби Алонсо няма да играят в утрешния мач поради контузии, а Алонсо ще пропусне и финала за купата на Германия. Ариен Робен също отпада за двата мача./БТА