Атакуващият халф на Байерн Мюнхен Марио Гьотце не скри своето задоволство, че отново се завърна на терена след дългото си отъствие заради контузия.

Световният шампион от Мондиал 2014 изигра доста добър мач при успеха с 5:0 над Вердер в 26-ия кръг на Бундеслигата. Това беше първият му мач от 4 октомври насам, когато за последно феновете на баварците го видяха в действие.

„Щастлив съм, че отново мога да играя след толкова дълго време далеч от терена. Беше още по-хубаво, че постигнахме победа при завръщането ми. Най-важното сега е да се уверя, че контузията ми е напълно отшумяла. Така ще мога да подобря физическата си кондиция“, коментира бившият футболист на Борусия Дортмунд.

„Трудно е да говоря в цифри, особено след такова продължително отсъствие. Възстановявах се дълго и не беше леко след подобна тежка травма. Затова просто съм щастлив, че отново играя. По отношение на ритъма мисля, че съм на 80 или 90 процента. Това е напълно нормално предвид ситуацията. Дали 80 процента са достатъчни, за да играя срещу Ювентус (в осминафиналния реванш в Шампионската лига – б.р.)? Не зная, трябва да питате треньора“, добави Гьотце.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS