Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам смята, че той и неговите съотборници имат да свършат още много работа, докато започнат да играят по начина, по който изисква техния треньор Карло Анчелоти.

В събота баварците допуснаха първа грешна стъпка в първенството, като направиха 1:1 у дома срещу Кьолн. Резултатът може би не бива да изненадва, предвид че мачът изправи една срещу друга двете най-успешни защити в елита. Освен гола си Байерн стигна и до две греди, докато в продължението на срещата Симон Цолер можеше да отмъкне и пълния комплект от точки за „козлите“.

Резултатът буди известни тревоги у феновете на мюнхенци, които в средата на седмицата паднаха с 0:1 от Атлетико Мадрид в Шампионската лига. „Имаме да свършим още много работа. И в офанзивен, и в дефанзивен план трябва да поработим. Сами виждаме, че не сме там, където искаме да бъдем.“

„Трябва да постигнем нужното ниво. През последните сезони неизменно успявахме. Още не сме загубили мач, а днес направихме първо равенство в първенството. Напълно нормално е да не играем по един и същи начин, а това е следствие, че имаме нов треньор. Разбира се, разочаровани сме от ремито, искахме победата. Винаги ни е било отличителна черта, че не не изпускаме точки, още по-малко пък у дома.“

„Въпреки всичко все още сме първи. След прекъсването за националните отбори ни предстоят много важни мачове и трябва да станем по-добри“, добави опитният Лам.