Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти заяви, че неговият тим е заслужавал да спечели двубоя си срещу Хофенхайм от 10-ия кръг в Бундеслигата.

Доста изненадващо домакинството на баварците завърши при 1:1, като гостите успяха да поведат още в 16-ата минута чрез Керем Демирбай. Автогол на Стивън Цубер позволи на Байерн да изравни, но те не успяха да стигнат до пълен обрат въпреки повече от явния си натиск след паузата.

„Изпитвахме някои трудности в началото на мача и не можехме да се справим с пресата на Хофенхайм“, отчете Анчелоти. „После обаче показахме повече интензивност, качество и по-добро поведение след почивката.“

„Мисля, че за нас щеше да е по-заслужено да победим днес, ако отчетем колко положения създадохме. Това обаче е футболът – понякога просто ти липсва късмет.“

Централният защитник Матс Хумелс се съгласи с наставника си по отношение на бавния старт в срещата. „Хофенхайм действаше много агресивно още от самото начало. Ние не стартирахме добре, длъжни сме да го признаем“, подчерта Хумелс.